Till toppen

Snart december!

Hej och välkomna tillbaka till bloggen alla föräldrar!

Under novembermånad har det varit full rulle på Utsikten, med massa skoj och annat som varit igång.

En del av personalen har haft möjligheten att ta kurser i teckenkommunikation, och den stora personalgruppen, samt några av våra vikarier, har haft turen att få ta del av en väldigt lärorik och lyckad Hjärt- och lungräddnings kurs som pågick under en hel förmiddag på Utsikten.

Vi kan också med stor glädje berätta att resultatet från årets brukarundersökning kommit in, vi fick nästan 100 % på allt och det är vi väldigt glada över. För dem som vill kan man gå in och ta del av resultatet genom att klicka på följande länk:

http://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=83e48895f2e74aceb6f3d5226594b7cd

Tyvärr måste vi också meddela att Christian som jobbat hos oss i många år inte längre kommer att jobba på Utsikten, jätte tråkigt för oss, men vi önskar Christian alla lycka med nya jobbet i Barcelona. Ronja som har jobbat istället för Christian kommer att fortsätta jobba hos oss.

Klä er varmt och ha det gott så länge.

Häls. Personalen på Utsikten

22/11/2017

Oktobermånad!

Hej alla föräldrar!

Vid det här laget har nog ingen missat den kyla och dem kalla vindarna som svept igenom oktobermånad, med det sagt kan vi konstatera att vi nu går mot mörkare tider. Men här på Utsikten håller vi tack vare all personal och alla härliga ungdomar som går på Utsikten, alltid stämningen vid liv.

Vi har nu kommit halvvägs in mot höstterminen som vi med glädje kan berätta har varit full av spännande och roliga aktiviteter, vilket har varit väldigt uppskattat bland våra brukare. Till exempel har vi för andra terminen i rad nu fått chansen att spendera några eftermiddagar på Ungdomsgården Träffstugan som ligger i Sköndal. Där har besökarna haft möjligheten att spela tv-spel, biljard, innebandy, fika och träffa andra ungdomar. Det finns också en teatergrupp som ses på måndagar, där några av våra ungdomar har skrivit upp sig. Ett annat populärt önskemål har varit Himmel och Pannkaka på Söderledskyrkan, även där har man fått chansen att prova på olika aktiviteter som t.ex. att spela pingis och DJ:a. Mysiga höstpromenader ner till den nya bryggan vid Sköndalsbadet har varit en annan populär aktivitet dem tidiga eftermiddagarna under helgerna. Det har med andra ord varit full upp här på Utsikten och mer blir det innan terminens slut.

Det har även skett en del mindre tillfälliga förändringar på IT-fronten. För er som inte har märkt av det har vi nu tillfälligt gjort som så att vi inte längre lägger upp helg/vardagsplaneringarna på Eicare.se, utan dessa mailas ut till er föräldrar av placeringsansvariga på Utsikten.

Har ni frågor och funderingar är ni som alltid super välkomna att höra av er oss till oss.

Häls. Personalen på Utsikten

30/10/2017

Hösten 2017!

Hej och välkomna tillbaka till Utsikten och bloggen!

Vi hoppas att ni alla haft en super skön och härlig sommar trotts en del moln och regnskur.

Här på Utsikten har vi hållit igång och vi har haft fullt upp med både inomhus och utomhus aktiviteter. Vi har bl.a. badat en del på Sköndalsbadet, grillat, besökt Grönalund, Skansen och varit på konserter och sett Markoolio och Little Jinder J

Nu är höstterminen igång och kortids-schemat och alla höstaktiviteter här på Utsikten rullar på i vanlig ordning. Vi kan också meddela att Kaveh (brukare) som gått hos oss på Utsikten i många år, har nu slutat, vilket känns jätte tråkigt för oss, men vi önskar Kaveh all lycka i framtiden och hoppas att vi inte träffas alltför sällan. Vi kan också med glädje berätta att en ny brukare börjat hos oss, vi välkomnar Ebba till Utsikten.

Vår medarbetare Christian har tagit tjänstledigt fram till jul, vi har fram tills dess Ronja som jobbar istället för Christian och som vi välkomnar varmt.

Ha det gott så länge så hörs och ses vi!

Häls. Personalen på Utsikten

25/09/2017

Sommaren är här!

Hej alla föräldrar och ungdomar!

Nu börjar vårterminen gå mot sitt slut och vi välkomnar glatt sommaren.

Det har varit en super härlig termin med många fina minnen som följd, tack vare er glada ungdomar här på Utsikten. Vi har fått chansen att både upptäcka och uppleva en del nya aktiviteter denna termin som till exempel ungdomsgården Träffstugan, där våra ungdomar fått chansen att pröva på att spela olika musikinstrument samt att spela in musikvideos med specialeffekter. Vi har även spenderat en del tid på den nya aktivitetssensationen Bounce som ligger i Kungens Kurva, vilket har visat sig vara en succé bland många av våra ungdomar. Ridskolan Solbackens Ridlekis har vi som vanligt besökt en gång i månaden, tyvärr så lägger ridskolan ner sin verksamhet efter vårterminen. Vi återkommer med mer info till ungdomarna det rör, angående hur vi går vidare med ridningen till hösten.

Vi har också ungdomar som inte längre går hos oss av olika skäl men främst av anledningen att vårt boende endast är till för brukare upp till 24 år. De som slutat är Lavrentiy, Muhammad och Jasper, vilket känns tråkigt för oss, men vi önskar dem all lycka i framtiden och hoppas att dem hälsar på oss med jämna mellanrum. Samtidigt vill vi med stor glädje välkomna våra nya brukare på Utsikten, Zoe, Andreas och Leo T.

Under veckorna 25 + 26 är det sommarschemat, som vi mailat ut, som gäller. Ordinarie schemat börjar gälla fr. o m vecka 27.

Vi önskar er alla en super fin och härlig sommar med mycket sol och glädje, vi ses till hösten 2017.

Häls. Personalen på Utsikten

16/06/2017

Februari

Veckorna bara springer förbi här på Utsikten, snart kanske det är vår?

De senaste veckorna har vi bla spenderat en del tid utomhus med pulkaåkning, promenader på isen och grillning. Mysigt!

Vi har också varit på Himmel och pannkaka i Söderledskyrkan och på judon flera gånger, superbra aktiviteter!

En annan aktivitet som blivit väldigt populär bland ungdomarna är Bounce där man kan hoppa på en massa olika studsmattor m.m. Det ligger i närheten av Heron city och har öppet alla dagar.

I vår blir det lite personalförändringar på Utsikten. Sophie går på föräldraledighet i mars och Rawa som jobbat länge hos oss som timmis kommer gå på hennes rad under tiden. Det tror vi kommer fungera jättebra! Vi har också fått in många nya vikarier som håller på att introduceras nu, kul!

Vi hörs!

Sophie och övrig personal

06/02/2017