Till toppen

Hösten 2017!

Hej och välkomna tillbaka till Utsikten och bloggen!

Vi hoppas att ni alla haft en super skön och härlig sommar trotts en del moln och regnskur.

Här på Utsikten har vi hållit igång och vi har haft fullt upp med både inomhus och utomhus aktiviteter. Vi har bl.a. badat en del på Sköndalsbadet, grillat, besökt Grönalund, Skansen och varit på konserter och sett Markoolio och Little Jinder J

Nu är höstterminen igång och kortids-schemat och alla höstaktiviteter här på Utsikten rullar på i vanlig ordning. Vi kan också meddela att Kaveh (brukare) som gått hos oss på Utsikten i många år, har nu slutat, vilket känns jätte tråkigt för oss, men vi önskar Kaveh all lycka i framtiden och hoppas att vi inte träffas alltför sällan. Vi kan också med glädje berätta att en ny brukare börjat hos oss, vi välkomnar Ebba till Utsikten.

Vår medarbetare Christian har tagit tjänstledigt fram till jul, vi har fram tills dess Ronja som jobbar istället för Christian och som vi välkomnar varmt.

Ha det gott så länge så hörs och ses vi!

Häls. Personalen på Utsikten

25/09/2017

Sommaren är här!

Hej alla föräldrar och ungdomar!

Nu börjar vårterminen gå mot sitt slut och vi välkomnar glatt sommaren.

Det har varit en super härlig termin med många fina minnen som följd, tack vare er glada ungdomar här på Utsikten. Vi har fått chansen att både upptäcka och uppleva en del nya aktiviteter denna termin som till exempel ungdomsgården Träffstugan, där våra ungdomar fått chansen att pröva på att spela olika musikinstrument samt att spela in musikvideos med specialeffekter. Vi har även spenderat en del tid på den nya aktivitetssensationen Bounce som ligger i Kungens Kurva, vilket har visat sig vara en succé bland många av våra ungdomar. Ridskolan Solbackens Ridlekis har vi som vanligt besökt en gång i månaden, tyvärr så lägger ridskolan ner sin verksamhet efter vårterminen. Vi återkommer med mer info till ungdomarna det rör, angående hur vi går vidare med ridningen till hösten.

Vi har också ungdomar som inte längre går hos oss av olika skäl men främst av anledningen att vårt boende endast är till för brukare upp till 24 år. De som slutat är Lavrentiy, Muhammad och Jasper, vilket känns tråkigt för oss, men vi önskar dem all lycka i framtiden och hoppas att dem hälsar på oss med jämna mellanrum. Samtidigt vill vi med stor glädje välkomna våra nya brukare på Utsikten, Zoe, Andreas och Leo T.

Under veckorna 25 + 26 är det sommarschemat, som vi mailat ut, som gäller. Ordinarie schemat börjar gälla fr. o m vecka 27.

Vi önskar er alla en super fin och härlig sommar med mycket sol och glädje, vi ses till hösten 2017.

Häls. Personalen på Utsikten

16/06/2017

Februari

Veckorna bara springer förbi här på Utsikten, snart kanske det är vår?

De senaste veckorna har vi bla spenderat en del tid utomhus med pulkaåkning, promenader på isen och grillning. Mysigt!

Vi har också varit på Himmel och pannkaka i Söderledskyrkan och på judon flera gånger, superbra aktiviteter!

En annan aktivitet som blivit väldigt populär bland ungdomarna är Bounce där man kan hoppa på en massa olika studsmattor m.m. Det ligger i närheten av Heron city och har öppet alla dagar.

I vår blir det lite personalförändringar på Utsikten. Sophie går på föräldraledighet i mars och Rawa som jobbat länge hos oss som timmis kommer gå på hennes rad under tiden. Det tror vi kommer fungera jättebra! Vi har också fått in många nya vikarier som håller på att introduceras nu, kul!

Vi hörs!

Sophie och övrig personal

06/02/2017

God fortsättning

Hoppas ni alla haft en bra jul och nyår!

I måndags öppnade vi upp dörrarna för en ny termin på Utsikten. Kul att vara igång igen (även om vi haft lite specialöppet för er som sparat dygn under höstterminen).

Så här i början av terminen planerar vi att sitta en stund med var och en av er ungdomar och fundera över vad just Du skulle tycka om att göra här på korttids. Önskemålen kommer skrivas ned och lämnas till planeringsansvarig som i sin tur kommer försöka få ihop ett kul schema. Kul att få vara med och bestämma, va? Ni kanske vill börja fundera lite redan nu på vad ni skulle tycka om att göra här med oss?

Då ses vi snart – varmt välkomna till Utsikten korttidshem 2017!

 

/Sophie och övrig personal

 

 

 

04/01/2017

Vintertider

Hej på er alla!

Nu har det blivit ordentlig vinter här på Utsikten. Mysigt med lite snö och en massa belysning i mörkret, eller hur?!

Så här i juletider myser vi till det lite extra med lite julbak, filmkvällar och varm choklad. Självklart hittar vi även på roliga aktiviteter på andra platser också. Kom gärna med egna förslag på aktiviteter som ni skulle vilja hitta på tillsammans med oss personal och era korttidsvänner.

Höstterminen börjar sakta men säkert lida mot sitt slut. Ordinarie schema tar slut den 18 december och vårterminen drar igång igen den 2 januari nästa år. En del av er träffar vi lite extra under julveckorna (de ungdomar som har sparade dygn och ansökt om att få hänga här med oss) och övriga får lite jullov under två veckor.

Ha det så bra så hörs vi snart igen!

/Sophie

julstjarna2__14891

30/11/2016