Till toppen
Utsikten_v_logo_CMYK_b

Välkommen till Utsikten korttidshem

Utsikten korttidshem bedrivs i två naturskönt belägna villor i Stora Sköndal i Stockholm.  Korttidshemmet är öppet för dig mellan 10 – 23 år som omfattas av LSS, personkrets 1. Du ansöker om att börja hos oss via din biståndshandläggare.clouds-407164_960_720

Sommaren är här!

Hej alla föräldrar och ungdomar! Nu börjar vårterminen gå mot sitt slut och vi välkomnar glatt sommaren. Det har varit en super härlig termin med många fina minnen som följd, tack vare er glada ungdomar här på Utsikten. Vi har fått chansen att både upptäcka och uppleva en del nya aktiviteter denna termin som till exempel

Läs bloggen >


Februari

Veckorna bara springer förbi här på Utsikten, snart kanske det är vår? De senaste veckorna har vi bla spenderat en del tid utomhus med pulkaåkning, promenader på isen och grillning. Mysigt! Vi har också varit på Himmel och pannkaka i Söderledskyrkan och på judon flera gånger, superbra aktiviteter! En annan aktivitet som blivit väldigt populär

Läs bloggen >


Lånad bild

God fortsättning

Hoppas ni alla haft en bra jul och nyår! I måndags öppnade vi upp dörrarna för en ny termin på Utsikten. Kul att vara igång igen (även om vi haft lite specialöppet för er som sparat dygn under höstterminen). Så här i början av terminen planerar vi att sitta en stund med var och en

Läs bloggen >


Utsikten

Det ska kännas som att komma hem när man stiger innanför dörren till Utsikten korttidshem. Våra två bostadsvillor, som skiljer sig ytterst lite från vanliga familjehem, bjuder in till en avslappnad stämning. Här möts du av ett familjärt och avspänt välkomnande från vår personalen som alltid ser till att den boende får den uppmärksamhet och det utrymme som behövs för att våga vara sig själv.

På Utsikten tränar vi på vardagliga sysslor som är nödvändiga för att leva ett självständigt liv.  Det kan handla om allt från toalettbesök och personlig hygien till matlagning, resor i kollektivtrafiken och cafébesök. Här förbereds den boende inför det kommande vuxenlivet.

Målgruppen för våra boenden är ungdomar mellan 10–23 år med utvecklingsstörning eller autism (LSS, personkrets 1). Vi tar emot fyra ungdomar per villa (per dygn) i våra två villor och har öppet så gott som året om. Vistelseperioderna schemaläggs terminsvis med största möjliga hänsyn till den boende och dess anhörigas behov. Schemat anpassas även så att de ungdomar som trivs tillsammans ska kunna besöka kortishemmet samtidigt. Vi tänker b.la. på ålder, socialt samspel, intressen och personlig mognad när vi fördelar grupperna. Dessutom lägger vi stor vikt på de boendes behov av regelbundenhet och kontinuitet, dvs. att samma ungdomar och personal ska träffas under samma återkommande veckodagar.

Läs mer

Företaget

EI Care ledsagning och avlösarservice och Utsikten korttidshem bedrivs av EI Care AB som har visionen att introducera en ny form av omsorg – emotionell intelligent omsorg. Konceptet handlar om ett bemötande som genomsyras av empati, medkänsla och närvaro. Vi hoppas att vårt arbete kan inspirera andra till förändring och i förlängningen bidra till ett mer medmänskligt samhälle. Läs mer om företaget!Kontakt

Utsikten Korttidshem
Gustaf Ljunggrens väg 6
128 64 SKÖNDAL

utsikten@eicare.se

Fast telefon (kontoret i hus 6): 08-437 573 60

Fast telefon (hus 8): 08-437 573 70

Mobil: 070-727 77 48

Om vi tillfälligt är upptagna kan du tala in ett meddelande, smsa eller mejla oss så hör vi av oss så snart vi kan.

Du som är intresserad av att börja på Utsikten, är biståndshandläggare eller har övergripande frågor om verksamheten kontaktar samordnare Adriano Caporicci.

Vi är positiva till synpunkter och klagomål. Om du vill lämna synpunkter eller klagomål finns det en blankett som vi kan mejla eller posta till dig. Om du vill vara anonym går det bra att skicka ett brev eller mejl till oss utan blanketten. Synpunkter och klagomål dokumenteras endast om uppgiftslämnaren specifikt uppger att uppgiften ska dokumenteras som synpunkter och klagomål.

 

 

 

 

 

 

 

Adriano

Adriano är EI Cares samordnare. Det är i första hand Adriano som du ska kontakta om du är intresserad av att börja på korttidshemmet eller är nyfiken på att veta mer om verksamheten. Adriano har 15 års erfarenhet i branschen.

Adriano Caporicci
adriano@eicare.se
070-426 77 48

Cecilia

Cecilia är Utsiktens föreståndare. Hon är utbildad socionom och har arbetat hos oss sedan 2013.

Cecilia Aranki
cecilia@eicare.se
072-002 77 48

Niklas

Niklas har befattningen fastighetsansvarig och ingår i ledningsgruppen. Utöver ett gediget arbete med ungdomarna i verksamheten och planering av diverse aktiviteter ansvarar Niklas även för mycket av det praktiska på korttidshemmet. Han sköter bl.a. om bilen och ser till att lokalerna är behagliga att vistas i. Niklas har arbetat på Utsikten korttidshem sedan starten 2011 och har ytterligare 20 års erfarenhet inom särskola och korttidstillsyn.

Niklas Nordqvist
niklas@eicare.se

Christoffer

Christoffer är ekonomiansvarig på korttidshemmet och ingår i ledningsgruppen. Han har 10 års erfarenhet inom LSS och har arbetat på Utsikten korttidshem sedan 2014. Christoffer sitter även med i företagets styrelse.

Christoffer Rådman
christoffer@eicare.se

Christian

Christian är boendestödjare och skyddsombud. Christian har arbetat på Utsikten korttidshem sedan 2012.

Christian Aabye-Nielsen
christian@eicare.se

Annette

Boendestödjare på Utsikten korttidshem.

Annette Nilsson
annette@eicare.se

Elisabeth

Boendestödjare på Utsikten korttidshem.

Elisabeth Köningsson
elisabeth@eicare.se

Simon

Boendestödjare på Utsikten korttidshem.

Simon Nordqvist Brolin
simon@eicare.se

Rawa

Boendestödjare på Utsikten korttidshem.

Stefan

Stefan arbetar numera enbart på kontoret med bl.a. kvalitet, arbetsmiljö, verksamhetsrutiner, styrelsearbete, ekonomi och IT. Han ansvarar för företaget i stort och sköter upphandlingar och avtal samt kontakten med olika myndigheter. Stefan är utbildad civilingenjör och har över 10 års erfarenhet inom omsorgsbranschen. Han har bl.a. arbetat inom särskola, korttidstillsyn, ledsagare i hemmet, korttidsboende samt särskild undervisning för barn med neuropsykiatriska diagnoser.

Stefan Ström
stefan@eicare.se

Logga in