Utsikten korttidshem

Det ska kännas som att komma hem när man stiger innanför dörren till Utsikten korttidshem. Våra två bostadsvillor, som skiljer sig ytterst lite från vanliga familjehem, bjuder in till en avslappnad stämning. Här möts du av ett familjärt välkomnande från personalen som ser till att den boende får precis all den där uppmärksamheten och utrymmet som hen behöver.

På Utsikten tränar vi på vardagliga sysslor som är nödvändiga för att leva ett självständigt liv. Det kan handla om allt från toalettbesök och personlig hygien till matlagning, resor i kollektivtrafiken och cafébesök. Här förbereds den boende inför det kommande vuxenlivet.

Målgruppen för våra boenden är ungdomar mellan 10–23 år med utvecklingsstörning eller autism (LSS, personkrets 1). Vi tar emot fyra ungdomar per villa (per dygn) i våra två villor som har öppet så gott som året om. Vistelseperioderna schemaläggs terminsvis med största möjliga hänsyn till den boende och anhörigas behov. Schemat anpassas även så att de ungdomar som trivs tillsammans ska kunna besöka kortishemmet samtidigt. Vi tänker b.la. på ålder, socialt samspel, intressen och personlig mognad när vi fördelar grupperna. Dessutom lägger vi stor vikt på de boendes behov av regelbundenhet och kontinuitet, dvs. att samma ungdomar och personal ska träffas under samma återkommande veckodagar.

Företaget

Utsikten korttidshem drivs av EI Care som har visionen att introducera en ny form av omsorg – emotionell intelligent omsorg. Konceptet handlar om ett bemötande som genomsyras av empati, medkänsla och närvaro. Vi hoppas att vårt arbete kan inspirera andra till förändring och i förlängningen bidra till ett mer medmänskligt samhälle. Läs gärna mer om företaget här.
Stefan och Adriano
Stefan och Adriano

Kontakt

Kan Utsikten korttidshem vara något för dig?
Om du vill börja hos oss eller är nyfiken på att höra mer - lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort!


Är du intresserad av att arbeta hos oss?
Lämna din ansökan via denna länk:
Arbetsansökan

Kontaktuppgifter

Christoffer Rådman (VD)
073-965 72 82
christoffer@eicare.se

Cecilia Aranki (enhetschef)
072-002 77 48
cecilia@eicare.se

Utsikten Korttidshem
Gustaf Ljunggrens väg 6
128 64 SKÖNDAL
utsikten@eicare.se

Telefon - hus 6 (kontoret): 08-437 573 60
Telefon - hus 8: 08-437 573 70
Mobil: 070-727 77 48

Om vi tillfälligt är upptagna kan du tala in ett meddelande, smsa eller mejla oss så hör vi av oss så snart vi kan!

Vi är positiva till synpunkter och klagomål. Om du vill lämna synpunkter eller klagomål finns det en blankett som vi kan mejla eller posta till dig. Om du vill vara anonym går det bra att skicka ett brev eller mejl till oss utan blanketten. Synpunkter och klagomål dokumenteras endast om uppgiftslämnaren specifikt uppger att uppgiften ska dokumenteras som synpunkter och klagomål.